Voorgespannen predallen: voor meer draagkracht

Algemene info

Voorgespannen predallen zijn dunne, plaatvormige betonelementen met een onderwapening. Het verschil met standaard predallen zit hem in de soort onderwapening. Bij voorgespannen breedvloerplaten spannen we de onderwapening op voor we ze in de plaat ingieten. Daardoor krijgen uw predallen meer draagkracht. En voldoen ze aan de alsmaar strengere doorbuigingseisen.

In 3 stappen uw voorgespannen predallen

Stap 1: berekenen van de dikte en wapening van uw breedvloerplaten

Laat ons studiebureau de benodigde wapening en plaatdikte berekenen. Is er nog bijleg- en bovenwapening nodig? Dan houden we daarmee rekening. Als u samenwerkt met een extern studiebureau, volgen wij hun voorschriften strikt op.

Stap 2: produceren van uw breedvloerplaten

Uw breedvloerplaten worden op gladde, metalen bekistingsbanen geproduceerd. De combinatie van verschillende verdichtingssystemen tijdens de productie garandeert een maximale dichtheid van het beton. Zo zijn holle ruimtes of grindnesten uitgesloten. Bovendien krijgt het beton daardoor een gladde onderzijde en omhult het de wapening volledig.

Na het gieten, verharden de predallen onder de juiste temperatuur en relatieve vochtigheid. Daarna volgt de ontkisting.

Stap 3: plaatsen van breedvloerplaten

We leggen de predallen rechtstreeks van de vrachtwagen op de juiste plaats met een bouwkraan. Is er geen aanwezig? Dan schakelen we onze mobiele kraanwagen of telescopische kraan in. We vermijden liever tussenopslag om beschadigingen en extra kosten te voorkomen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Waarom voorgespannen predallen van Van Thuyne?

Op maat gemaakt

Laat uw voorgespannen predallen op maat maken en bespaar tijd. Zo vermijdt u extra pas- en zaagwerk op de werf.

Uitsparingen mogelijk

Uitsparingen, schuine hoeken of doorgangen voor leidingen? Vraag naar de mogelijkheden.

Dwarswapening aanwezig

De voorgespannen predallen beschikken over hoofdwapening én volwaardige dwarswapening.

Geluidsisolerend

De combinatie plaat-dekbeton fungeert als ideale geluidsisolatie.

Snel en gemakkelijk geplaatst

Voorgespannen predallen: technische kenmerken

  • De voorgespannen predallen hebben een standaarddikte van 70 mm. Als het nodig is, bijvoorbeeld bij grote overspanningen of zware belastingen, kan de standaarddikte verhoogd worden naar maximaal 10 cm.
  • De dikte van de druklaag varieert naargelang de overspanning of het gevraagde draagvermogen.
  • De predallen hebben een standaardbreedte van 120 cm. Maar we maken ze ook op maat.
  • De bovenkant heeft een ruwe oppervlakte en is voorzien van tralieliggers. Die zorgen voor een optimale hechting met de druklaag.
  • De dwarswapening wordt doorverbonden met voegwapening, speciaal voorzien voor voorgespannen predallen. Zo voorkomen we scheurvorming in het pleisterwerk.
  • De plaatselijke lijnlasten, zoals bij niet-dragende binnenmuren, vangen we op door bijlegwapening of instorten van ijzeren profielen in het dekbeton. Voordeel: ze zijn dan niet zichtbaar aan de onderzijde.
  • Dankzij de uitsteekwapening kunt u de predallen verankeren in betonbalken en metalen liggers. Daardoor gaat de onderflens niet doorhangen en is er geen extra dik pleisterwerk nodig.

Gelieve uw gegevens in te vullen om het bestand te downloaden

Velden met een * zijn verplicht