Voorgespannen predallen

Algemene info

Naast onze standaard predallen kunnen wij ook voorgespannen breedvloerplaten aanbieden. Voorgespannen predallen of breedvloerplaten zijn, net als onze standaard predallen, dunne plaatvormige betonelementen die reeds over de nodige onderwapening beschikken. Het verschil met de standaard vloerplaten zit in de voorgespannen onderwapening, die ingegoten is in de plaat. Daarnaast zijn er ook opstaande tralieliggers verankerd in dit soort vloerplaten.

Voorgespannen predallen: Ontdek onze werkwijze

Stap 1: Berekening van de wapening en dikte van uw voorgespannen predallen

Voor we van start gaan berekent ons studiebureau de noodzakelijke wapening, de plaatdikte en indien nodig ook de bijleg- en bovenwapening. De berekening werd reeds gemaakt door een extern studiebureau? Geen probleem! In dat geval volgen wij hun voorschriften strikt op.

Stap 2: De productie van uw voorgespannen vloerplaten

De productie van de platen zelf gebeurt op gladde metalen gietbanen. Door deze werkwijze te hanteren verkrijgt de plaat een volledig gladde onderzijde.

Hierna laten we de vloerplaten onder gecontroleerde temperatuur verharden. Dit onder de de juiste temperatuur en relatieve vochtigheid.

Stap 3: De plaatsing van uw voorgespannen vloerplaten

De vloerplaten worden rechtstreeks van de vrachtwagen op hun definitieve plaats geplaatst. Hiervoor maken we gebruik van een beschikbare bouwkraan of één van onze mobiele kraanwagens of telescopische kranen. Om beschadiging te voorkomen en extra kosten te besparen, wordt tussenopslag zo veel mogelijk vermeden.

Wenst u nog meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren. Onze vertegenwoordigers staan u graag te woord!

Voorgespannen predallen: De voordelen op een rijtje

Op maat gemaakt

Al onze predallen kunnen op maat gemaakt worden. Hiermee vermijden we onnodig pas- en zaagwerk op de werf. Heel wat tijd uitgespaard dus!

Uitsparingen

De predallen kunnen voorzien worden van uitsparingen, schuine hoeken en zelfs doorgangen voor leidingen.

Minder lengte voegen

De ruime breedte van de vloerplaten zorgt meteen voor minder lengte voegen, die steevast mooi worden afgewerkt.

Volwaardige dwarswapening

Breedvloerplaten zijn het enige type vloerelement dat naast de hoofdwapening ook een volwaardige dwarswapening bevat.

Glad of ruw afgewerkt

De onderzijde van de vloerplaat kan glad of ruw afgewerkt worden. Van Thuyne voorziet steeds een afwerking op maat van uw project.

De ideale geluidsisolatie

De combinatie van plaat- en dekbeton vormt een monoliet geheel en biedt de ideale geluidsisolatie!

Makkelijke en snelle plaatsing

Voorgespannen predallen: Technische kenmerken

  • De voorgespannen breedvloerplaten hebben een standaarddikte van 70 mm, met inbegrip van de onderwapening en de ter plaatse gegoten druklaag.
  • Naast de vloerplaten met een standaardbreedte van 120 cm, produceren we ook pasplaten. Volledig naar de gewenste afmetingen dus!
  • De bovenzijde van de vloerplaten hebben een ruw oppervlak en zijn voorzien van tralieliggers. Hierdoor krijgt u een optimale hechting met de druklaag.
  • De dikte van deze druklaag wordt aangepast aan de overspanning en het gewenste draagvermogen.
  • Het aanbrengen van voegwapening zorgt ervoor dat de dwarswapening doorverbonden wordt. Hiermee voorkomen we mogelijke scheurvorming in het pleisterwerk.
  • Plaatselijke lijnlasten (denk maar aan niet-dragende binnenmuren) vangen we op met het plaatsen van bijlegwapening of door het instorten van ijzeren profielen in het dekbeton, zodat deze onzichtbaar zijn aan de onderzijde.
  • Door middel van een uitsteekwapening kunnen de platen verankerd worden in betonbalken en metalen liggers. Op deze manier vermijden we dat de onderflens ervan doorhangt. Hierdoor is er ook geen extra dik pleisterwerk nodig.
  • Om het gewicht van de vloerplaat zoveel mogelijk te beperken, kunnen we voor het plaatsen van het dekbeton blokken polystyreen aanbrengen, die dan mee worden ingestort.

Gelieve uw gegevens in te vullen om het bestand te downloaden

Velden met een * zijn verplicht