Predallen met betonkernactivering

Algemene info

Naast onze standaard predallen en voorgespannen breedvloerplaten, bieden we ook predallen met betonkernactivering aan. Predallen, ook wel bekend onder de term ‘breedvloerplaten’, zijn dunne plaatvormige betonelementen die reeds over de nodige onderwapening beschikken. Indien er profielen voor betonkernactivering in de platen gegoten worden, spreken we over vloerplaten met betonkernactivering. De nodige buizen worden dan, ter plaatse op de werf, in de profielen vastgeklikt.

Predallen met betonkernactivering: Ontdek onze werkwijze

Stap 1: Berekening van de wapening en dikte van uw predallen

Voor we van start gaan berekent ons studiebureau de noodzakelijke wapening, de plaatdikte en indien nodig ook de bijleg- en de bovenwapening. De berekening werd reeds gemaakt door een extern studiebureau? Geen probleem! In dat geval volgen wij hun voorschriften strikt op.

Stap 2: De productie van uw predallen

De productie van de platen zelf gebeurt in gladde metalen mallen. De hoge trilfrequentie van onze triltafels garandeert u een maximale verdichting van het beton, waardoor holle ruimtes of grindnesten uitgesloten zijn. Daarnaast krijgt uw beton met deze werkwijze een volledig gladde onderzijde en omhulling van de wapening.

Hierna laten we de predallen in een autoclaaf verharden. Dit onder de de juiste temperatuur en relatieve vochtigheid.

Eens de predallen uitgehard zijn, worden ze ontkist. Na het ontkisten kunnen we, indien gewenst, de onderzijde uitwassen, wat een ruw effect met zich meebrengt. Indien nodig kunnen er op de platen polystyreen blokken gekleefd worden, die gewoon mee ingestort worden in de druklaag. Aan de onderzijde kan eveneens koudebrugisolatie ingestort worden.

Stap 3: De plaatsing van uw predallen

De predallen worden rechtstreeks van de vrachtwagen op hun definitieve plaats geplaatst. Hiervoor maken we gebruik van een beschikbare bouwkraan of één van onze mobiele kraanwagens of telescopische kranen. Om beschadiging te voorkomen en extra kosten te besparen, wordt tussenopslag zo veel mogelijk vermeden.

Wenst u nog meer informatie? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij staan u graag te woord!

Predallen met betonkernactivering: De voordelen op een rijtje

Op maat gemaakt

Al onze predallen kunnen op maat gemaakt worden. Hiermee vermijden we onnodig pas- en zaagwerk op de werf. Heel wat tijd uitgespaard dus!

Uitsparingen

De predallen kunnen voorzien worden van uitsparingen, schuine hoeken en zelfs doorgangen voor leidingen.

Glad of ruw afgewerkt

De onderzijde van de vloerplaat kan glad of ruw afgewerkt worden. Van Thuyne voorziet steeds een afwerking op maat van uw project.

Volwaardige dwarswapening

Breedvloerplaten zijn het enige type vloerelement dat naast de hoofdwapening ook een volwaardige dwarswapening bevat.

Complexe vormen

Complexe vormen schrikken ons niet af! Diverse soorten openingen, zoals trapgaten en zolderluiken, kunnen uitgespaard worden (ook rond!).

Minder lengte voegen

De ruime breedte van de vloerplaten zorgt meteen voor minder lengte voegen, die steevast mooi in de vorm van een driehoekje worden afgewerkt.

Ideale geluidsisolatie

De combinatie van plaat- en dekbeton vormt een monoliet geheel en biedt de ideale geluidsisolatie!

​Makkelijke en snelle plaatsing

Veel minder ondersteuning nodig.

Tot 12 meter

Plaatlengtes tot maar liefst 12 meter.

Predallen met betonkernactivering: Technische kenmerken

  • Naast de onderwapening die ingegoten is in de plaat, zijn er ook opstaande tralieliggers verankerd in de plaat.
  • De breedvloerplaten hebben een standaarddikte van 50 mm, met inbegrip van de onderwapening en de druklaag.
  • Naast de vloerplaten met een standaardbreedte van 250 cm, produceren we ook pasplaten. Volledig naar de gewenste afmetingen dus!
  • De bovenzijde van de vloerplaten hebben een ruw oppervlak en zijn voorzien van tralieliggers. Hierdoor krijgt u een optimale hechting met de druklaag.
  • De dikte van deze druklaag wordt aangepast aan de overspanning en het gewenste draagvermogen.
  • Het aanbrengen van voegwapening zorgt ervoor dat de dwarswapening doorverbonden wordt. Hiermee voorkomen we mogelijke scheurvorming in het pleisterwerk.
  • Plaatselijke lijnlasten (denk maar aan niet-dragende binnenmuren) vangen we op met het plaatsen van bijlegwapening of door het instorten van ijzeren profielen in het dekbeton, zodat deze onzichtbaar zijn aan de onderzijde.
  • Door middel van een uitsteekwapening (‘opgeplooid’ type bajonet) kunnen de platen verankerd worden in betonbalken en metalen liggers. Op deze manier vermijden we dat de onderflens ervan doorhangt. Hierdoor is er ook geen extra dik pleisterwerk nodig.
  • Om het gewicht van de vloerplaat zoveel mogelijk te beperken, kunnen we voor het plaatsen van het dekbeton blokken polystyreen aanbrengen, die dan mee worden ingestort.

Gelieve uw gegevens in te vullen om het bestand te downloaden

Velden met een * zijn verplicht